Proto.hu a szolgáltatás ajánló Szolgáltatások és szolgáltatók ajánlása


Hogyan együnk friss zöldséget télen?

Az őszi szezon elmúltával egyre kevesebb zöldség és gyümölcs kerül az asztalunkra, pedig nem kellene ennek így lennie, hiszen ekkor ugyanúgy tudunk vásárolni fagyasztott zöldségeket amelyek éppen olyan egészségesek és tápanyagban, vitaminokban gazdagok, mint a friss társaik. Így például fagyasztott borsó vásárlása esetében nem kell semmiféle kompromisszumot kötnünk, mivel a fagyasztott borsó legalább olyan egészséges, mint a friss. Sőt a frissnek hívott ám túltárolt zöldborsónál sokkal jobb termékjellemzőkkel rendelkezik ugyanis a borsó átka a hosszú tárolási idő, amely által mind tápanyag, mind vitamintartalmából veszít. Ennél még rosszabb megoldás a konzerv zöldség, főként a borsó esetében ugyanis a konzerválási eljárás során jelentősen megváltozik a borsó jellemzői, így a gyakorlatban egy teljesen más terméket kapunk, mintha friss vagy fagyasztott borsóból készítenénk el a zöldborsó levest vagy a zöldborsó főzeléket.

Drágább-e a fagyasztott borsó?

Szerencsére maga a borsó annak ellenére, hogy az egyik legegészségesebb hüvelyes haszonnövényünk, nagy mennyiségben olcsón termelhető így az ára sem emelkedik az egekbe. Ráadásul amellett, hogy olcsó és ha jól készítjük el még finom is igen jó hatással van a környezetére is, mivel természetes nitrogén termelő lévén, termelése során nitrogént, szerves trágyát juttat vissza a talajba, így a termőföldet felkészíti és erősíti abban, hogy oda akár újabb zöldborsót vagy más zöldségféléket vessünk.

Ha van weboldala, helyezze el benne ezt a kódot, amely a saját hirdetésére mutat. Így sokkal hatékonyabbá teheti.
Így fog kinézni: Hogyan együnk friss zöldséget télen?

Hasonló témák:

Itt beszélhetsz: