Proto.hu a szolgáltatás ajánló Szolgáltatások és szolgáltatók ajánlása


Tévhit-e, hogy a bélszín ára drága?

Mihez képest kérdez vissza az élelmiszeriparban jártas közgazdász, hiszen minden minden terméknek az ára így a bélszín ár is elsősorban a kereslettől és a kínlattól függ. Tehát azon termékekre amelyek kevésbé elérhetőek vagy kisebb mértékben állnak rendelkezésre mégis nagy az igény rájuk azok a termékek bizony drágábbak, mint azok amelyekből nagyobb számú készlet állítható elő vagy nagy mennyiségben termelhető. Gondoljunk csak bele húsból annyi van amennyit malacot, marhát vagy csirkét, pulykát és stb. tenyésztünk. Így van ez a bélszínnel is, bár a marhát nagy tételben tenyésztik mind húsfelhasználás mind pedig tejfelhasználási célokra a bélszín mégis drága a marhahús többi részéhez képest. Vajon miért van ez így? Egyszerű a magyarázat…

Szóval akkor miért is drága a bélszín vagy más néven vesepecsenye?

Hiszen a bélszín a marha anatómiai felépítéséből fakadóan csak a hústömegének pár százalékát teszi ki. Azaz a bélszín a marhahús tekintetében csak kis százalékban van jelen. Ráadásul finom, porhanyós hús ezt pedig az indokolja, hogy az állat azon izomcsoportjába tartozik, amelyet az csak kis százalékban használ ezért az élete során nem igen veszi igényben nem használja el azt. Persze a bélszín ára nem csak ettől függ, hanem attól is milyen marha az alanya, azaz miből, milyen fajta marhából készült el a hús. Vannak kimondottan húsfelhasználásra nevelt marhák ezek között is vannak különlegesek. Talán aki utána keres az internet mélységes bugyraiban hamar rátalál a japánok különleges marhafajtájára a Kobe marhára, amelyet a legendák szerint sörrel itatnak és rendszeresen masszírozzák azaz gondosan ápolják ezt a fajta japán nemzeti kincset. Nem véletlen ez hiszen a híre mára elterjedt Európa leghíresebb éttermeitől kezdve Japánon át Ausztráliáig és az Egyesült Államok neves éttermeiben is különleges fogásként tálalják fel a Kobe marhából vagy más néven Wagyu marhából készült bélszín alapanyagú ételeket. Legyen az bármilyen steak, amennyiben a szakács jól készíti el azt akkor valóban megtestesíti a hírnevét, amely szerint a bélszín a királyok étke.

bélszín ár

Azonban nem kell azonnal elszaladni Japánba amennyiben egy jóízű Sztroganov bélszín vagy Wellington szeletet netán egy kiadós tatárbifszteket szeretnénk elfogyasztani, hiszen Párizs és London mellett ezt a nemes ételt egy elit budapesti étterem is képes magas színvonalon előállítani. A recept titka amelyet csak kevés helyen írnak le, hogy míg a hússzelet széleit illik azért rendesen megsütni mindig vigyázni kell arra, hogy a bélszín belseje mindvégig friss és porhanyós tudjon maradni, azaz arra kell legfőképpen vigyázni amiatt, hogy a hús sose száradjon ki. Amennyiben ezt a fontos tényezőt elhanyagoljuk az étel elkészítése során úgy egy rágós ehetetlen húscafat lesz a “jutalmunk”. Amelyre nem csak az ínyencek nem vágynak hanem egy hétköznapi turista is azonnal elszalad az ehetetlen rágós húsétek elől.

Ha van weboldala, helyezze el benne ezt a kódot, amely a saját hirdetésére mutat. Így sokkal hatékonyabbá teheti.
Így fog kinézni: Tévhit-e, hogy a bélszín ára drága?

Hasonló témák:

Itt beszélhetsz: